Om Sjöbo Skärp

Sjöbo Skärp och glädjen med klädda knappar

Sjöbo Skärp tillverkar klädda knappar av olika former samt klädda spännen på beställning från privatkunder och företagskunder. Utöver detta säljer vi maskiner, verktyg och formar för knappar och spännen. Vår pålitliga leverantör är framförallt Astor – Berning Gmbh som varit verksamma inom modeindustrin sedan 1919.

Sjöbo Skärp i begynnelsen

Sjöbo Skärp startades 1962 i stadsdelen Sjöbo i Borås av Inga-Britt Jacobsson och Ruth Bronstorp. Företaget blev snabbt känt för hög kvalitet och pålitlighet inom Borås textilindustri. År 1987 togs driften över av Birgitta och Lars-Åke Ekberg och klädda knappar upplevde en ny blomstringstid under tidigt nittiotal. Sedan 2017 drivs företaget av Hanna Löfberg Molin och Mattias Molin och i samband med detta flyttade verksamheten till orten Tun i Lidköpings kommun. Grundtanken har hela tiden varit densamma, genomgående hög kvalitet och noggrannhet. Vår punktlighet och snabbhet är ytterligare en trygghet för dig som kund när du beställer exklusiva klädda knappar och spännen.

Sedan 2003 har Sjöbo Skärp agenturen för Astors produkter i Sverige. Sortimentet innehåller såväl maskiner och verktyg som material för att kunderna ska skapa egen produktion av klädda knappar, skärp och spännen.

Hanna och Mattias Molin

Tun Gamlegården 3
53030 TUN
Sweden
0763-46 32 29, +46(0)763 46 32 29

knappar@sjoboskarp.se